Валя Ахчиева напуска БНТ, съобщи самата тя във видео, публикувано в

...
Валя Ахчиева напуска БНТ, съобщи самата тя във видео, публикувано в
Коментари Харесай

Валя Ахчиева напуска БНТ, пуска собствен канал за разследвания

Валя Ахчиева напуща Българска национална телевизия, заяви самата тя във видео, оповестено в профила й във фейсбук. Тя е подала молба за напускане до генералния шеф на публичната телевизия в петък, 29 ноември.

Журналистката прецизира, че ще продължи да прави следствия, които ще излъчва в собствен ютюб канал  " Разследването на Валя Ахчиева ". Първото от тях ще бъзе излъчено още тази сряда, 4 декември.

" С моите сътрудници и сътрудници от EuroActive имаме желанието да осведомяваме освен българските, само че и европейските жители за нарушени човешки права, за корист с власт и с европейски фондове, за корупцията по 3-те етажа на всички управляващи ", изяснява Ахчиева във видеозаписа.

" Свободната публицистика има потребност от свободни медии. Аз избрах свободата ", споделя още тя.

Предаването й " Открито с Валя Ахчиева ", което се излъчваше по Българска национална телевизия, бе свалено краткотрайно от ефира през януари тази година. По това време  генерален шеф на медията беше Константин Каменаров. Тогава малкия екран разгласи конкурс за проверяващо предаване, само че досега към момента няма определен победител, нито информация дали състезанието продължава да тече. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР